Godnatt

 
 
 
Nu var denna dagen över, gått ganska fort. Har dock gått runt hela dagen och tänkt att om 48h är jag i Boston. ganska sjukt ! Okej ska inte snacka mer om det nu. 
 
Imorgon blir en långdag. På förmiddagen ska jag möta upp Felicia, som också ska med på resan. Vi ska väl mest snacka av oss, inför resan i övermorgon.  ska även inhandla det sista
sakerna imorgon. 
 
Sen blir det att packa, packa, packa. Och säga hejdå till min familj. Kommer sakna de ganska mycket. 
 
Nu ska jag stänga ner mobilen och lägga mig tillrätta och låta mina drömmar ta över mig. 
Ses imorgon. 
 

Bok tips - the fault in our / förr eller senare exploderar jag

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos. I tre år har läkarna behandlat henne. I tre år har hon levt med sin dödsdom. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i källarlokalen (bokstavligt talat Jesu hjärta enligt stödgruppens ledare) där stödgruppen träffas förändras livet. En ny kille, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.

 FRÅN CDON.COM
 
Jag har läst den på svenska, riktigt bra. Men nu ska jag läsa den på engelska, så ska  ta med den till USA
 
 
 
 

En film jag vill se

 

Fem om mig

 
Den första serien jag började kolla på var OC, favorit serien 
 
Jag gillar att åka flygplan, har en speciell känsla i magen när man sitter där upp. 
 
Att resa är det bästa jag vet
 
Innan jag dör vill jag ha åkt road trip i Californien
 
Jag vill åka som utebytsstudent innan jag slutar gymnasiet. 
 

2 dagar kvar

OMAY! 2 dagar kvar! 
 
Denna dag består utav att packa. Kan erkänna att jag är lite närvös, har inte varit det innan, men antar att verkligheten har hunnit ikapp mig, Innan var detta bara som en dröm, som jag gått och väntat på och nu om två dagar börjar mitt äventyr! 
 
Som sakt ska jag endast packa hela dagen, men det är helt okej, för när jag stänger denna väskan så börjar min livs resa och jag är inte redo att stänga den riktigt än. 
 
 

Marc By Marc Jacobs

 
Marc By Marc Jacobs
 
Marc By Marc Jacobs by becove featuring t shirts

fimer

Något jag älskar att göra är att titta på film, något av det bästa jag vet. Och det är precis vad jag ska göra nu, gosa ner mig i sängen med en bra tjejfilm.
 
Har fixat massa inlägg till imorgon, så kolla in extra mycket imorgon. Lite tips, collage, tankar och ja lite sånt blir det för er imorgon. 
 
C U later :) 
 
 

Två frågor

Q- Kan du inte lotta ut en VS body spash
 
A- Jag har ju som sakt tänk att ha en tävling när jag kommer hem från USA, sen om du blir just en body spash vet jag inte, men något blir det ju allt. Kanske ska ha en giveaway, fårse helt enkelt 
 
Q- hur kommer du blogga i usa?
 
A- jag kommer blogga varje  dag vi kommer ha Wifi, men kommer tror liggen lämna Ipaden hemma för det blir för myket att bära varje dag. Men har ju med mig mobilen varjedag. 
 
 

Love Pink

Love PINK
 
Love PINK by becove featuring victoria secret tank

4th of July

Något jag ser extra mycket fram imot är att fira 4th of July. Men andra ord USAs national dag. I Sverige är det inte så stort, men i  USA är det en viktigt dag. Det är parader,  festivaler, fyrverkerier och en riktigt festlig dag. 
 
jag tror vi är i Boston då, eller påväg mot New York, men ska kolla upp det, för vill verkligen inte missa vart vi är på 4th of July. Tror der kommer en dag att minnas. 
 
miley cyrus på 4th of July 
 

Beachy day

 

Tidsinställda inlägg

Sitter här och funderar på vad jag ska fixa för tidsinställda inlägg under resan. Ska ju ha med min iPad och kommer ju blogga nästan varje dag, men det dagar det inte finns internet kan det va kul för er att få lite uppdatering iallafall. 
 
Men just nu är min fantasi nere på noll.  Kommer inte på något roligt. kommer väl på något under dagen eller något. Har ju ändå 4 dagar på mig. 
 
 
 
 
 
 
 

TÄVLING

Tänkte starta en tävling när jag kommer hem från USA.. Men nu är frågan vad vill ni vinna? Skulle verkligen vara kul om ni kunde komma med lite förslag om vad ni vill vinna. Hade tänkt mig ha en givesway. en tävling, fast man kan vinna lite mer än ett pris, kanske tre, fyra saker. Men ska suga på den karamellen sett tag. Men något blir iallafall.  
 
Kanske något VS sak. Troligen ett body spash eller något sånt. 
 

Ett par sköna skor

Något jag tycker är viktigt nu inför resan är att ha en par bra skor. Enligt mig är det en av det viktigaste sakerna på min packlista. För har man inga sköna skor, så blir det inge kul. Man går runt och klagar och resan blir verkligen lite förstör på grund av att du inte har ett par  bra skor för dina fötter. 
 
För min del blir det mina springskor, Nike Free Run 5.0 heter dem och är köpta på Intersport på Frölunda torg här i Göteborg. Skorna är supersnygga enligt mig plus att dem sitter som en smäck på dina fötter. Och vem vill inte ha ett par snygga och bekväma skor på sig? Det vill jag iallafall. 
 
så klart kommer jag ta med flippflopp och såna andra skor också men mina free run är dem jag kommer ha under det långa dagarna då vi ska gå mycket. 
 
 
 

Kamera

För några dagar sedan gick min lilla kamera sönder, så nu har jag lite panik inför Usa. Vill verkligen kunna fota och filma videos till er. men hittade två kameror jag gillade extra mycket, som heller inte var så dyr, under 2000 kr. Båda kamerorna är väldigt bra, enkla att hantera och inte så stora som systemkameror utan något mellanting.
 
om ni har något tips på kameror så kommentera gärna
 
 
Så i helgen ska jag och pappa åka och kolla på kamerorna, ska passa på att köpa lite minneskort och kanske en väska till kameran också. 
 
 
 
Någon av dessa tänkte jag  köpa, så ska ska kolla lite extra på dem.
 
 
 
 
 
 

5 ynka dagar kvar

 
Förstår ni hur sjukt det är? Om fem små dagar sitter på planet mot USA och Min livs bästa resa! Helt sjukt. 
Nu börjar packningen på riktigt. Det pirrar i fingrarna, vill bara slänga ner allt och sticka iväg. 
 
Ska packa så enkelt som det går, ska ju ändra vara borta i tre veckor.  Men man kan tävtta under resan, vilket är så skönt så kommer packa till en vecka. Ska verkligen inte med mig mycket krämer osv. Det väger kan jag säga. Hoppas på runt 15 kg. Då har jag runt 8 kg för shopping osv. Har ni några packnings tips? kommentera gärna. 
 
Bloggar vidare senare idag. 

My fault

Vet att jag sa att jag skulle blogga normalt igen. Men haft så mycket att tänka på inför resan och allt. Men ska försöka fixa inlägg imorgon.

Just nu ligger jag i sägen och kolla på wizard of waverly place. Sista avsnittet.

Idag har fixat en lista med saker som ska köpas inför resan. P


Some music


Följa mig på instagram när jag inte hinner blogga.


Följ mig på videofyme | rebeccasjosten


Nu är jag redo

 
Prov packade min resväska lite snabbt, blev verkligeligen förvånade över hur lite den vägde. Dock hade jag inte lagt i alla men den kommer väl väga runt 17 kg när jag packat klart. Man får ha med sig 23 kg, så då har jag ca 6 kg att handla för, hoppas verkligen räcker, då jag kommer utnyttiga varje kg väl.  
 
Sen har jag ju alltid mitt handbageget där man får ha med dig Max 5kg. Så i nöd fall kan alltid slängde in lite där. 
Dock tror jag det kommer vara ganska fullt. Kommer ha både min iPad. Kamera, kudde, mobil och tv. Par hörlurar i väskan. 
 
Ska verkligen blogga bättre imorgon. Och resten av veckan  
 

beach outfit

Beach outfit
 
Beach outfit by becove featuring h&m

key west

 Ett av stoppen på road tripen är Key West innan vi åker till Miami .Där ska vi snorkla, bada med delfiner osv. Verkligen jättekul! Satt inne på tumblr och weheart it och hittade jättefina bilder på Key west, bland annat den här upp. 
 
Så jag ser verkligen fram emot att åka dit. 
 
 
 
 
 

9 days to go


USA- New York 2010-2011

År 2010-2011 var min familj och jag i New York över nyår och jag måste säga, en av det bästa resorna vi gjort tillsammas. Det var helt magiskt!  Det var verkligen som i en film, allt var så perfekt!
 
Vi åkte några dagar efter julafton, den 27 Dec tror jag, och vi stanade i en vecka. Att se balldrop var något av det häftigaste jag sätt. Enerign och glädjen var på en helt annan nivå. Alla var lyckliga och det pirrade verkligen i min  mage när nedräkningen började!
 
Eftersom jag bara gick i 6:an så köpte jag inte något speciellt. Köpte 4-5 saker om jag minns rätt. en I love NY tröja, två juciy koftor, sen köpte jag massa godis på M&M som log pecis vid vårat hotell, på andra sidan gatan.
 
Vi var öven uppe i The Empire State Buliding. Något av det sjukaste. Utsikten där ifrån är WOW, man ser ut över hela Manhattan, svårt att slå det.
 
 
Detta är bara en bild, men ingenting imot hur det verkligen såg ut! Man måste vara där för att förstå!
 
 
 

Q/A

 
Thailand 👆
 
 
Q- hur länge ska du vara borta? 
 
A- Jag kommer vara borta i ca 3 veckor. Jag åker nästa tisdag, inte den som kommer nu i veckan, utan nästa.  2 juli- 22 juli. 
 
Q- hur känns det inför resan 
 
A- Klart jag är nervös,  på ett bra sätt. Det kommer att bli den bästa resan i mitt liv. 
 
Q- kan du inte ha en tävling ? 
 
A - Nu? Eller jag tänkte ha en tävling när jag kommit hem, typ en body spash eller något litet. 
 
Q-  hur vart kommer det att vara 
 
A- Det är ju ganska varmt under sommaren i USA, så det kommer väl bli upp mot 30 grader eller mer, framför allt i Miami. 
 
 
 
 

Mer om min resa

Tänkte berätta lite mer detaljerat om min språkresa.

Jag kommer åka med STS, eftersom att jag hört mycket bra om just STS. Min resa är en såkallad STS Experience. Vilket betyder att jag alltså inte kommer han några lektioner, utan jag kommer lära mig engelskan under resan. Genom att prata och lyssna på  guiderna under resan och våran driver som kommer köra oss genom hela resan. Men framför allt att prata med de andra som gör samma resa som mig.
 
Varför jag valde just STS Experience var för att jag ville se mer av landet och det lät mycket mer spänande.
Från början tvekade jag lite om jag verkligen skulle våga åka osv. Usa ligger på andra sidan jorden och för mig är det ganska stort. Men tillslut bestämde jag mig. En chans som denna vill jag inte missa.
 
Vi ska iallafall bila genom hela östkusen i USA från Boston i norr till Miami i söder. Under resan kommer vi att  campa och bo antingen på hostel eller hotell uner våran resan. Vi kommer också ha gratis WiFi under mesta delen av resan. men inte hela tiden.
 
Istället för att ha lektioner varje dag kommer vi åka på utflykter och kolla runt i delstaterna. Mycket sevärdhet. Vi ska tex kolla på vita huset, där Obama bor hur coolt är inte det? Eller vem vill inte se utsikten över hela Manhattan från Top of the Rock i New York? Det är sånahär saker vi ska göra.
 
Men jag kommer blogga så mycket jag kan, och visa bilder. Kommer ju också filma lite då och då, Tex en dag i NY.
 
Nu vet ni lite mer om min resa, är det något ni undrar så är det bara att fråga. Har fått lite frågar som jag ska svara på under veckan som kommer .
 
 

 Sist men inte minst ska vi besöka Universal Studios i Orlando!
 
 
 
 
 
 
 

Summer


10 dagar kvar. | Filmer

Som ni vet ska jag ta med min ipad,  just nu sitter och kollar runt på lite filmer jag ska fixa in på Ipaden, så jag har något att kolla på under flygresan. Några tips? Kommentera gärna , behöver verkligen hjälp med detta. Kommer alltid på filmerna efter, när jag redan åkt. Så det vore snällt om ni ville hjälpa mig. 
 
Med det filmer som kommit på är The last song, A little bit of Heaven, Never Say Never, det var en till men kommer inte ihåg den. Har gjort en lista. 

Nu är det ändas 10 dagar kvar, och jag kan knappt fatta det själv. Om tio dagar sitter jag på planet till USA! 
Idag har jag även gjort en liten shopping lista. Lite saker jag ska kika lite extra efteBlankande annat Ugg's och Toms skor. eftersom det är så otroligt mycket billigare där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Andledningen till att jag inte blogga igår var för att jag hade fullt upp. Vid ett tiden igår kom våra kusiner och vi åt en god midsommar lunch ihop. Sätt och snacka ett tag innan vi gick ner till möttvik för lite midsommar firande. Var när nere i ca en timma sen gick vi upp till oss igen. 
 
Efter en god middag så satte jag och min kusin oss spelade Sims.  Gud, kan verkligen spela Sims i  evigheter. 
Fram mot halv tolv åkte dem hem och jag gick och gosade ner mig med ipaden i sängen och kollade lite på netflix. Läste även ut min nya favoritbok. Förr eller senare exploderar jag. Finaste boken jag läst, ska lätt ta med mig den till Usa, dock på engelska. Ett bok tips verkligen. Superbra, men så sorglig. 
 
Idag är jag halv sjuk så ska stanna hemma och mysa och läsa en bok. Ska även skriva lite mer om resan, mina tankar osv. 
 
 
 

Love it | Disney channel


Victoria secret

Klickade in lite snabbt på victoria secret's hemsida för att kolla runt lite så jag vet i Usa. Fasande för dessa nya body mist's. Enligt beskrivningen luktar de super gott. Så ska verkligen köpa dessa tre. De är även nya för iår vilket är lite kul, att de kommer nya.

Som det flesta vet så har Stockholm en VS butik på Arlanda. Nu sägs det att det kommer öppnas en på Landvetter i slutet på juni. Tycker väl lite sisådär om det. Halva grejen med att åka utomlands är ju att gå till de butiker som inte finns hemma. Man vill ju vara unik och inte lukta som alla andra. Man vill visa sin egen stil. Men om alla går runt och luktar likadant, vad är då grejen med att vara unik och visa sin egna stil. Det blir ju inge kul, eller hur?

Därför tycker jag väl att det inte borde öppna en butik här i Göteborg.

 

New york- outlets.

 
 
Ett jättebra tips är att åka till outlet affärer eller mall.  Man tjärnar jättemycket på det, och du kan få mycket mer på pengarna.  Visst man kan tycka det är billigt med ett par converse för 350 kr , men tänk om du åker till ett mall där de har outlet. Så kan du få 2 par för priset av ett. Så att åka till såna ställen är verkligen något jag ska göra. 
 
Sen är det såklart kul att gå i de riktiga affärerna också, känslan är ju helt annulunda från att vara inne opålitliga en outlet  Men om man vill ha lite budget och fynda mycket så tycker jag verkligen man ska åka till sånna här ställena.
 
finns lite outlets överallt i new york, men man kan bara googla så kommer det upp vart det ligger. Tex outlets nike,  kommer det upp massa ställen där man kan hitta nike saker. 
 
 
 
Bild från weheartit.com 
 
 
 

Ryggsäck

Idag nät jag kom hem låg det ett packet och väntade mig från Sts. Blev helt super glad, eftersom jag gått och väntat hela veckan. Är verkligen super taggad nu!

Det som låg i paketet var en Sts ryggsäck. Inte den vackraste men väldigt rymlig vilket kommer vara super bra på resan.



Bilden är tagen av min vän Felicia.


Packlista✔

 

Just nu håller jag på att skriva en packlistan till USA, dock är det lite svårt eftersom man vet ju aldriga hur mycket man kommer använda. sen vill jag inte packa med onördiga saker, det tar ju bara plats, vill ha lite plats för min shopping också. 

 

 


18 juni

 
Nu är det endast 2 veckor kvar! Åh , tänk om två veckor sitter jag på planet till USA och livet min dröm! Har redan börjat kolla på packlistan, vill bara slänga ner allt och åka nu! 
 
Fiick även ett mail idag från våran ledare Linda, är jättetaggad nu! Ska också ta med min iPad så jag kan blogga. 
ska berätta lite mer senare var det exakt, men just nu är jag med min kompis Alice. 
 
 

Ny Start

Som ni ser, har jag gjort om igen! Men blir aldrig nöljd, även om jag säger det. Ändrar mig varje dag. Men du för sista gången är jag klar! 
 
Har även tagit bort massa inlägg, vill börja om helt! Har sparat några inlägg, endast om usa realterat, eftersom detta faktiskt är en blogg om min resa till USA. Ska skärpa mig och faktiskt bara skriva om USA och resan. Men vet inte hela tiden vad jag ska blogga om, lite svårt. Kommer bli mycket lättare i USA, då jag kommer ha saker att berätta hela tiden. 
 
Sen kommer jag också filma nästan varje dag, sån min dag video, fast i USA, lite roligare kanske. Blir också lättare för er att följa resan genom videos. 
 
Just nu sitter jag och lyssnar på min USA spelslista, vill ni att jag lägger upp den här? 
 
 
snart är jag där 
 
 

Sovsäck

Som jag berättar så fixade jag en sovsäck i helgen. Den är verkligen super bra, bekväm och lagom varm och framför allt den tar lite plats i väskan.

Vet inte vilket märke med köpte den på intersport, verkligen nöjd.


UGG'S

Något jag verkligen ska passa på att köpa i USA är Ugg's. I Sverige är det ganska dyrt, ett par kostar väl 2200-3000kr tror jag! Är inte säker.

Såg just på Ugg's hemsidan att de kostar 120-140 dollar vilket är ca 780-900 kr.

Helt sjukt hur mycket pengar Sverige lägger på. Men det kan man förstå. Man måste ju först beställa in dem, betala tull , frakt osv. Sen vill man ju också tjäna på att sälja dem.


Tips i New York

Fick en fråga om jag kunde tipsa om affärer i New York, självklart kan jag det. 
 
Victoria Secret. Ingen överraskling direkt. När jag var där inne i New York var det helt sick, eller det är helt sick. Man kommer verkligen in i himlen. En tjejs dröm. Deras underkläder är så sköna, verkligen ett tips. 
 
De är så snälla när man kommer in också, direkt när man kommer in frågar de om man vill ha hjälp, sen hjälper den dig hela din tid i affären, håller dina saker, tar betalt. 
 
Det finns ganska många VS affärer, men det jag var på låg på ett hörn på 5th Ave om jag inte minns fel, men det finns många. 
 
 
Kommer flera inlägg om detta.
 
 
 

Tips

 
 
Tänkte tipsa om min kompis blogg,  mylifeaserry.blogg.se  där får du som på min blogg läsa om våran språkresa. Hon ska nämligen också åka på den som jag ska. Själv läser jag bloggen  och tycker den är superbra. 
 
Så tycker verkligen att ni ska kolla in där och läsa. Hon har också varit på usa- Coast 2 Coast. Så om du är sugen på att veta mer om den klicka in på hennes blogg och kolla! 
 
mylifeaserry.blogg.se/
 
 

Packlista

Nu är det bra 19 dagar kvar till jag åker iväg. Är så galet nervös, på ett bra sätt. Tänk att om 19 dagar sitter jag på planet mot Usa och uppfyller min dröm. Helt sjukt!

Har börjat kollat igenom alla papper vi fått från STS. Har också fixat en packlista från en annan tjejen ska med.i helgen ska jag åka in till stan och fixa allt inför resan och checka av packlistan. Blir ju synd om man glömmer något hemma.

Nu ska jag sätta mig och fixa en USA spellista till resan !


Lite mer svar

Om min resa
 
Q- När åker du? 
 
A- Jag åker den 2 Juli, alttså om ungefär en månad. 
 
Q- Kan du tipsa om shopping när du är där 
 
A- Ja, helt klart ska jag det. Kommer nog shoppa mest i NY. Har ju varit där innan så kommer ihåg lite. Tex så ligger Juicy på 5th Ave. och M&M liggger på Time Square. Två måsten helt klart. 
 
Q- Hur mycket kostar din resa
 
A- helt ärligt vet jag inte, desutom ycker inte man pratar om pengar på bloggar. Om du vill veta kolla upp det på STS.s hemsida.
 
Q- Hur mycket fickpengar kommer du ha med dig? 
 
A-  Som sakt tycker jag inte man ska prata pengar osv, Men jag vet inte riktigt än, men har sparat runt 2000kr en så länge, men kommer också få pengar av min föreldrar. Plus att jag inte har sparat klart. Får helt enkelt se hur mycket jag tar med mig. 
 
Allmänt
 
Q-  Favorit serie? 
 
A- Just nu är det Gossip Girl! Har sätt serien två gånger innan och är inne på min tredje gång. Älskar verkligen den serien. Kommer bli så bra i New York, ska försöka kolla på det "kända ställerna" från serien. 
 
Sen så är Pretty Little Liars också min favorit serie. Säsong 4 börjar ju nästa vecka! Tror säsong 4 kommer bli den bästa av alla. 
 
Q- Vilka bloggar följer du?
 
A- De vanligaste. Alexandra Pallvid, Ellen Stübner, Louise engelbrektson, Jennifer Sandsjö, Julia Malmsten är väl dem jag följer dagligen. Följer så klart massa andra men dessa är vanligaste som sagt. 
 
Sen följer ja också några bloggar om kändisar som Justindrewbieber.blogg.se Peacemiley.blogg.se och Selenagomezdailyy.blogg.se 
 
22/4- Bästa dagen i mitt liv! 
 

klaramariaa.blogg.se

Hej!
 
Klicka på bilden för att komma till bloggen 
 
Vill tipsa om min fina väns blogg där hon kommer skriva om hennes resa till New York med hennes familj. 
Jättebra eftersom jag kommer åka dit på min resa så klicka in där om ni vill läsa en fin och bra blogg. 
 

Q/A

Q- Varför vill du åka på språkresa? 
 
A- Jag läste en blogg förra året om en tjej som åkte på språkresa till florida. Jag följde hennes resa varje dag, och tycke det verkade kul att uppleva själv. 
 
Sen har jag alltid velat åka, tänkte åka förra året till england, men jag är nu jätteglad att jag inte gjorde det. Eftersom då skulle jag inte bokade denna resan som är betydligt roligare enligt mig. 
 
Q- Vem åker du med? 
 
A- Jag åker själv. Jag tycker det är bäst, eftersom man lätt kan låsa sig till sin kompis om man åker två. Och då lär man sig inte lika mycket. Sen tror jag man växer som person att åka själv, för då måste du prata för att skaffa vänner där, men också för att folk ska förstå dig. 
 
Q- Är du inte rädd för att allt är på Engelska. 
 
A- Jo det är klart jag är lite nervös inför det, men samtidigt är man ju där för att lära sig. Men det finns ju ledare där om man skulle behöva hjälp. Sedan vet jag lite andra svenskar som ska åka på samma så vi kan ju hjälpa varandra. 
 
Q- Med vilka åker med? 
 
A- Jag åker med STS. 
 
Ställ gärna fler om det är något ni undrar. 
 

RSS 2.0